| Turkiye zaman kaybediyor... | |
|
|
Auteur | Message |
---|
Delikanli
Nombre de messages : 148 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Turkiye zaman kaybediyor... Lun 4 Déc - 19:59 | |
| Her turkun gayesi Turkiyenin gelismis zengin devletler arasinda almasi. Ama goruyoruz ki bu emele ulasmak her zaman bir sorunlar vatanimizin karsinisa cikyor. Bu gunlerde laiktir turbanlidir, turktur kurttur 80li yillarda sagcidir solcudur ve sayre...
Bu zaman icerisinde oteki devletler birbiriyle nasil daha iyi yarisiriz onun icin calistilar. Bir laf vardir onlar uzaga cikti biz daha ic meselerimizi halledemedik. Bu catisma ortamindan tabi ki kazanan cok.Turkiyenin borclanmasinda devlet bonolarinin yuzde 20 lerden bir turlu inmemesi bunun iyi bir gostergesi.
Biz bir zaman avrupayi titreden bir ulusun mirasciliraliyiz ama yanlis devlet politikalari ve ic catisma sevdalilari yuzunden ne yazikki Turkiye bugun istenilen yerde degil...
Bu konuda neler dusunuyorsunuz??? | |
|
| |
Rüstem
Nombre de messages : 379 Age : 38 Localisation : Paris Date d'inscription : 23/11/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Mar 5 Déc - 15:21 | |
| Cogu konularda goruslerimiz birlesiyor. Bu konudada aynen. Türkiyenin gündemi son 40 yildir degismedi. Yurutulen politikalarda turkiyenin halini ve milletimizi baslangictakinden daha zor bi duruma soktu. Bence Turkiyenin bugunki hali hem ic ve dis pollitika basarisizligindan etkilenmektedir cuphesiz. Turkiyede dunya buyuyunun sahip olmasi kaliteler var. Ama onlari ifade edemiyor. Maalesef . Tskler boyle bi konuyu actigin icin. | |
|
| |
Delikanli
Nombre de messages : 148 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 7 Déc - 15:36 | |
| Gelecek nesil daima Atamizin izninden gidecektir ve ona laik olamaya calisacaktir ama sabir ve duygusal tepkilerden kacinmaliyiz. En buyuk hazinemiz bilgi olacaktir... | |
|
| |
Deliness
Nombre de messages : 521 Age : 37 Localisation : 78 Date d'inscription : 07/11/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 7 Déc - 23:56 | |
| Bende aynen size katiliyorum.Ama inaniyorum ki bu durum yeni nes'lin turkleriyle deisecektir, çunku bi çok Turk gencimiz Osmanli'ya çok ilgi gosteriyo, be bizim gibileri çok var, ve ben umitliyim Turkiyemizin deisecegine...tabi bu simdi olmaz en az 15 20 yil sonra artik bazi konularda geç kalirmiyiz bilemiyorum.
Atam izindeyiz...diyorum ben ;) | |
|
| |
Esra
Nombre de messages : 82 Age : 40 Localisation : Strasbourg Date d'inscription : 12/12/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:00 | |
| Osmanli'dan bu yana cok sey degisti, Osmanli doneminde zenginler agac dallarina bir kese altin asarlarmiski eger bi fakir olursa alsin diye o kese agacta aylarca asili kalirmis, cunku o donem fakir yokmus, arti kimse baskasinin ve fakirin rizkina goz dikmezmis peki simdi, simdi ulkemizde kardes kardesi kazikliyor herkes kolay para kazanmanin derdinde, herkes bu dunyada yatirim yapiyo ote dunyaya yatirim yapan hic cok cocuklarinin egitimine vataninin kalkinmasi icin yatirim yapan yok, butun bunlari sebebide Osmanlidan buraya degisen sey de bence iman zayifligi, turk aile yapi ve degerlerini kaybetmesi. Bati ulkemiz insani uzerinde bir suru oyunlar oynuyor, su tv de izlediginiz diziler bile masum digil, hepsi bilincli, amac milletimizin ahlaki yapisini bozmak insanimizin beynini uyusturmak bos seylerle, dusunmesini engellemek, temel aile yapisini alt ust edip gelisimizi engellemek, ve maalesef tir ki bunu cok guzel bi sekilde basardilar!! :x | |
|
| |
Rüstem
Nombre de messages : 379 Age : 38 Localisation : Paris Date d'inscription : 23/11/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:17 | |
| Reyting olmasa bu tur programlari yayinlamazlar. Gercekten cogu zaman turk tv izlerken , ne kadar kalitesiz televizyona sahipiz diye kendi kendime degerlendirmelere giriyordum. Ama sonuc tv de ekonomi kuralarina uymali. Demek istedigim bakan olmasa bu tur programlar olmaz. Ornegim magazin programlari, kadina yonelik programlar, big brother tarzdaki programlar bunlar hepsi boc programlar. Ve bu bir gercektirki bizim milletimiz genel bi degerlendirme yapacak olursan biraz egitimsiz. Ve kendilerine tvnun sundugu programlari degerlendirmek icin gerekli mesafeleri yok. Bunun tek cozumu bence egitim. yani da dogrusu EGITIM. Churchil "bir toplumun kalitesi egitiminden anlasilir" demisti. | |
|
| |
Esra
Nombre de messages : 82 Age : 40 Localisation : Strasbourg Date d'inscription : 12/12/2006
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:25 | |
| Bizim milletimiz biraz degil baya egitimsiz, bence Turkiye'nin en buyuk sorunuda bu. Bunu gecenlerde Kurtlar vadisi Irak filmini izledikten sonra sinema cikisinda duydugum yorumlarda da gormustum ve icimden cok gulmustum.... yorumlar aynen soyleydi "ya bu ne bicim mafya filmi hic dovus sahnesi yoktu" evet insanimizin, o icinde bi cok ders alinmasi gereken filmden cikardigi sonuc buydu maalesef!! | |
|
| |
Rüstem
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:29 | |
| kurtlar vadisin bi sahnesi vardi, amerikan askerler turk askerleri rehine aldigi sagne beni aglatmisti. | |
|
| |
Esra
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:38 | |
| evet o sahne harikaydi, benide en cok kizdiran sahnelerden biri "ben araplari turkleri kurtleri birbirine dusurmeyi basardim sen ise bi organ icin basimin etini yiyosun" dedigi sahneydi :x | |
|
| |
Esra
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Jeu 14 Déc - 20:39 | |
| en dusundurucu sahne ise "sen 11 askerini feda edemiyosun ama ben gerekirse 11 bin askerimi feda ederim" dedigi sahneydi. Ordaki 11 sayisi cok ilginc ti neyi ima ettigini bilmiyorum dusundunuzmu?? | |
|
| |
Rüstem
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... Ven 15 Déc - 19:42 | |
| beni daha cok dusunduren bi olay daha var. Bu 11 le yazdigin mesaj ayin 11de yazmisin. Buda biraz ilginc geldi bana. | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: Turkiye zaman kaybediyor... | |
| |
|
| |
| Turkiye zaman kaybediyor... | |
|