| BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA | |
|
+6LaNeaR ipeksi Deliness tugba Francoturc Admin 10 participants |
|
Auteur | Message |
---|
Admin Admin
Nombre de messages : 30 Age : 44 Localisation : 78 Date d'inscription : 24/10/2006
| Sujet: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 8 Nov - 22:55 | |
| Son zamanlarda yasamis oldugumuz ulkede, demokrasinin temel tasi olarak bildigimiz Fransa'da bazilarinin dusunce ozgurlugumuzu elimizden almanin gayreti icerisinde olduklarini gormekteyiz. Tanimadigimiz ve kabul etmedigimiz bir yalani yasalastirarak zorla bizlere kabul ettirmek isteyenler demokrasiyi ve ozgurlugu savunlanlarla ayni kisilerdir. Kendi karanlik ve kanli tarihlerini sorusturmadan, bizim sanli tarihimizi kirletip bizleri dunyaya karsi suçluymusuz gibi gostermek istemekdedirler. Turkiye'mizi ve Turk halkini oyuna getirip cikar pesinde kosanlar, tarihde oldugu gibi yine kazdiklari kuyuya kendileri duseceklerdir. Asirlardir baris ve sukunet icerisinde yasamis iki halki birbirine kiskirtarak pay pesinde kosanlar 31 ekim 1919'da Maras'da ve tum Anadolu'da oldugu gibi bugunde husrana ugrayacaklardir. Devletimizin her firsatta masaya oturup belgelerle gercekleri su ustune cikarma teklifini red ederek korkup kaçanlar, yalan ve iftiralarla tarih'i tekrar yazmak istemektedirler.
Simdi tarihi bir kenara birakip bugun bu sahtekarlarin karsisinda nasil dik durabiliriz ona bakalim. Yazili ve gorsel medyadanda takip ettigimiz kadariyla, ulkemizde genis olarak fransiz mallarina boykot baslamisdir. Fransa'da yasayan biz Turk vatandaslari için bunun ne kadar zor oldugunu bilsekde, bu cagriya sartlar el verdigince kulak vermemiz gerektigini dusunmekteyiz. Bu suçlamalara goz yumup umursamamak, bu soykirimi kabul etmekle es degerdedir. Kars'da, Erzurumda, K.Maras'da ve tum Anadolu'da can veren yuzbinlerce sehidimizin kemiklerini sizlatmamak ve ustumuzde oynanan oyunlara dur demek icin birlik olalim. Turcs.jeun.fr | |
|
| |
Francoturc
Nombre de messages : 27 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Jeu 9 Nov - 2:01 | |
| Arkadaslar,
Ilk once bu olusumunzdan dolayi sizleri candan ve gonulden kutluyorum. Vede sizleri destleyecegiz ama mail adreslerinizden hic cevap gelmedi.
Ilk once demek istedigim, evet Fransa daki oy avciligi ugruna yapilanlar bizleri derinden uzmustur. Ama bu bizim kendimize basi sorular sormamizi gerektirecek.
Sayi olarak ermenilerle esitiz, neden ermeni lobisi gibi bizimde birlik beraberligimiz yok?
Mesela Lyon cevresine bakin dagilmis herkes kendi menfatleri ugruna bolunmusuz. Boyle kalarak adeta teslimiyetci gibi kalacagiz. Unutmayin arkadaslar tepki vermeyen bi toplum koyun gibi gudulmeye mahkumdur.
Dista bolunmusuz tamam, simdi bakiyoruz vatanimiza son onbes yilini yolluzlukla ve ayrimlarla gecirimis. Gecenlerde bu sorunla ilgi bi devlet buyumuze sordugumuzda biz nerdeydik onbes yil neden o zaman gerekenleri yapmadik? Kendisiden malesef bir soruma cevap gelmedi.
Bakiyoruz bugunku hukumete cikarsa sunu yapicaz bunu yapicaz, uzun bi ara gecti yapilan hicbirsey yok. 2001 den sonra o yasa ciktiktan sonra ticaretimiz fransa ile yuzde 30 filan artmis dusunuyormusunuz.
Soruyorum yapilan yuruyuste eger turker 1 milyon soykirimina ugradik strategini izleseydik daha iyi tekpiler almazmiydik?
Biz laf yapan degil is yapan zihniyeti benimsedik ve de bazi arkadaslarla bu yolda yolculugumuza basladik
Ama unutmayalim ki bu yolculugumuz uzun ve sancili gececek ve en azindan onlarin seviyesinde gelmek icin bi 10- 15 senemiz lazim
Simdik birlik zamani hic ayrim yapmadan birleselim ayni davamiz icin ayni kuvai milllliyedeki gibi.
Herkese saygilar. | |
|
| |
Francoturc
Nombre de messages : 27 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Ven 10 Nov - 20:57 | |
| Arkadaslar bu dediklerimle ilgili kimse birseyler demicek mi????
sizlerin de goruslerini bekliyorum
Saygilar | |
|
| |
tugba
Nombre de messages : 360 Age : 38 Localisation : lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 0:59 | |
| francoturc senin dusuncelerine aynen katiliyorum.. ve sessiz kalmakta sinir oluyorum dedigin gibi turkiyede fransiz mallarini boykot ediolar peki bunu biz nasil boykot edebiliriz!!!! gecenlerde paris te olan bi yuruyuste 100 kisi ya vardi ya yoktu nerde bizim turkler nerde? | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 5:11 | |
| Evet o yuruyuste tam bir fiyaskoydun bizimkinlere muslum ferdi yada cimbomun maci var desek daha cok kisi toplariz. Ne yazikki amacsiz bi toplumuz cogumuzun buyukleri turk kahvelerinden cikmiyor okey oynamak icin... | |
|
| |
tugba
Nombre de messages : 360 Age : 38 Localisation : lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 14:41 | |
| evet oyle...gercekten de oyle... dedigin gibi gs fener maci olsa herkez kosa kosa gider... mesela turkiye dunya kupasinda ucuncu oldugunda fransa yikilmisti ama simdi daha onemli bi konu varken kimse evinden cikmio... | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 16:02 | |
| Banada of cekmek duser... | |
|
| |
tugba
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 16:43 | |
| bana da bi of cektirdin ama | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 16:46 | |
| Hayirdir benim derdim cokta ondan cekiom sen neden cektin | |
|
| |
tugba
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 17:00 | |
| bana geliolar arada cekerim oyle off lar | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Sam 11 Nov - 20:54 | |
| Bu sitenin yoneticileri benim ilk mesajima neler diyecekler? | |
|
| |
Deliness
Nombre de messages : 521 Age : 37 Localisation : 78 Date d'inscription : 07/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Dim 12 Nov - 22:18 | |
| Selam franco turc ben bu sitenin bir yoneticisiyim, ve ayni zamanda "Collectifs jeunes-turcs" un bir uyesiyim.
Biz aynen senin dusunceni paylasiyoruz ve niyetimiz turkleri ama en çok "genç" turkleri ayaga kaldirmaktir bu yetmedi asil "uyandirmak" istiyoruz çunku resmen durum oyle !Fransa da yasayan tum turkler tepki verecek diye dusunuyorduk ama sanirim her aile reisileri ayni seyi dusunmustur>>" aslinda bisey yapsak iyi olur ama iste...!!" bu dogrudur herkes boyle dusundu ne yazik ki!!
Ve biz bunlari gordukten sonra hareket'e girmiye karar verdik ama ne fayda blogumuzda yayinladigimiz makaleler kimsenin ilgisini çekmedi belliki!
Ozel blogumda yazdigim gibi gençler "ketur en force" demekten baska yada resimlere bakip "adresini versene" demek ten baska birsey yapmiyolar!!
Ama yinede pes etmiyoruz hareket'imiz devam ediyor ve ALLAH'in izniyle ulkemizi ezdirmeyecegiz hep birlikte basaracagiz!!
>> http://jeunes-turcs.skyblog.com | |
|
| |
tugba
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Dim 12 Nov - 23:22 | |
| | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Lun 13 Nov - 2:40 | |
| Arkadaslar,
Bilidigi gibi elimizdeki guc ortada vede insanlarimizin oncelikleri de ortada. Onun icin sabirli olmak lazim bu uyuyan devi uyandirmak icin. Gorundugu gibi boyle hazirliksiz atilmak (yani paris manifestosundan bahsediyorum) bizim aleyhimize istediyimizin tam tersi etkisi olur.
Onun icin ermeni soykirimiyla ugrasmak istiyorsaniz ilk once ya birden tepki verilecek bu imkansiz oylesek soykirimin banallesmesini kullanilanacak. Topluma bu mesajlar iletilecek 1915 bir milyon turkte soykirima ugradi ermeni cetlerince ikinci azeri soykirimi
Zamanim olunca powerpoint hazirlameya calisecam ama bu aralar raporlara ugrasiyorum. Ne dusunuorsunuz bu gorusle ilgili? | |
|
| |
ipeksi
Nombre de messages : 4 Age : 38 Localisation : rhone Date d'inscription : 12/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Lun 13 Nov - 22:19 | |
| arkadaslar yazdiklarinizi okudum, ve yanlis oldugunu soylemiyorum. evet haklilik payiniz var, ama bence böyle birle$ip yürüyü$ yapmak dogru çözüm degil, yada en azindan TEK çözüm degil. Il faut être discret mais actif. Yüksek mevkilere gelip turkiyeyi böyle temsil etmeliyiz, durmadan yürüyü$ yaparak degil. C'est mon opinion personnelle ;) | |
|
| |
LaNeaR
Nombre de messages : 96 Age : 37 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mar 14 Nov - 1:25 | |
| Yazdiklarinizda dogruluk pay var evet, yani türk milletimiz genelde vurdum duymaz davraniyor, ve bu gecen olaylar pek içler açici degil, bu görü$ede katiliyorum. Yalniz suçun bir payini Devlete atmanizi kavrayamiyorum, yani ok eksikleri olabilir, varda, yanlislarida var, ama bu konuda ilerlemeler oldugunu ne çabuk unutuyorsunuz? Önceki hükümetlerde bu kadar ilerleme varmiydi sizce? Bu bir... Ikincisi olarakta $u konuda israrci olmak istiyorum. Ipeksi kardesime bir yandan katiliyorum. Türk gencleri okumali, önemli yerlere gelip birkac yönetimi ele almalilar. Ama bu demek degildirki olumsuzlugumuzu yürüyü$lerle, bu tür tepkilerlede gösteremeyiz. Belki gereksiz gibi görünüyor. Ama Baska ülkelerde bazi sorunlar çiktiginda ve binlerce, yok olmadi milyonlarca insan ayaga kalkinca bu konu ciddiye aliniyor.. dimi? Récapitulons : il faut étudier, faire étudier, et pousser la jeunesse à prendre conscience du problème généré par l'ignorance des faits d'actualité, de l'histoire, etc. Bref, c'est mon point de vue, je vous invite à partager le votre... Kalin saglicakla | |
|
| |
Delikanli
Nombre de messages : 148 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mar 14 Nov - 2:14 | |
| Bende Ipeksinin dusuncelerine katiliyorum boyle yuruyus yaparak hic bir yere varilamaz bu iki yuruyusu bir sene once planlayanlar turk toplumuna ne kadar kotuluk yaptiklarini gormuslerdir umarim.
Lanear diyorsun ki devletin sucu yok devlet libanin soykirim ilan ettiginde nerdeydi acikleyem turkiye laf uretti icrat degil. Simdi devlet uyaniyor ama 15 sene sonra.
Devlet bizlerden yani gurbetcilerden biseyler bekliyor neden hic haraket yok biliyormusunuz. Turkiyeye gidenler iyi bilir sinirlarda 10-15 saat nasil bekledigimiz devlet bize insan gibi davranmiyor ki bizden birsey istesin.
Bu sorunu kasimayi birakalim ilk once nasil ileriye turk gencleri yuksek mevkilere ulasir ona bakalim
Iyi aksamlar | |
|
| |
Francoturc
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mar 14 Nov - 21:28 | |
| cok haklisin delikanli arkadasimiz | |
|
| |
ipeksi
Nombre de messages : 4 Age : 38 Localisation : rhone Date d'inscription : 12/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 0:17 | |
| Delikanli olayi iyi toparladin, görü$lerinde enteresan, tarti$ilmaya deger açikçasi... Devlet hakkinda yorum yapmak istemiyorum, yanli$ bir$ey söylemekten çekinirim. | |
|
| |
LaNeaR
Nombre de messages : 96 Age : 37 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 1:56 | |
| ipeksi yorum yapmakta serbestsin, hic kimse dü$üncelerini tarti$amaz, dü$ünce özgürlügü var güzelim. Delikanli <<< Neden bu tür yazilar yazdigini tahmin ediyorum açikcasi. Evet, Türk sinirlarina ula$tigimizda birçok sorunla karsilasiyorduk, özellikle kuyrukta bekleme sorunu ve rü$vet sorunu. Devlet bu konuda birkaç tedbir almali diye dü$ünüyoruz dimi? Evet devlet uyandi birkac zamandirda gözlerini dI$ ili$kilere yöneltip kendi ülkesinde ilerlemeler gerçekle$tirmek için çaba sarfediyor. Peki $imdi ufacik bir güncelle$tirmede bulunmamda bir sakinca görmessiniz umarim : Il n'est plus valable de dire que l'on attend toujours aussi longtemps au niveau des frontières turcs, tout pour vous dire que l'an 2005 nous n'avions dû patienter que 30 min. Ayrica gizli kameralar sayesinde birçok rü$vet serverleri (pour être un peu ironique) yakalanip baskalarina göz dagi oldular. QUant au sujet des génocides, croyez moi j'ai beaucoup de remarques à faire car je me suis permis de faire des recherches à ses sujets, aussi bien sur le plan historique que contemporain (étant donné que j'ai aussi partagé plusieurs points de vue avec plusieurs personnes, aussi bien dans des forums franco turcs que dans des sites historiques français mais aussi turcs). Mais je ne veux pas rentrer dans ce sujet que je juge sensible, même si je pense que tout point de vue mérite le partage avec autrui. Je décide donc de participer à ce débat tout en restant superficielle :pirat: Kalin saglicakla... | |
|
| |
Delikanli
Nombre de messages : 148 Age : 39 Localisation : Lyon Date d'inscription : 08/11/2006
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 3:06 | |
| Cok basit simdiye kadar bakiyoruz avrupa medeniyetlerinin durumuna bakiyoruz cok gerilerdeyiz. Kendimize basi sorular sormamiz lazim Atamiz Turk ovun calis demis ama nedense biz hep 90 senesinden itibaren yolsuzluk artmis devletin ic ve dis borcu inanilmaz bir sekilde cikmis 400 milyar dolar asagi yukari. Borsadan 5 milyar dolar ciktimi ekonomi sallaniyor. Bir ulke bagimsiz olmasi icin once ekonomik bagimsizligi olmasi lazim. Simdi diyorsun ilerleme var mi biraz var ama ben yinede 6 saat gumruklerde bekledim bu arada bizi temsil edenler makamla sarhoslugla icratsiz kaliyorlar.
Eger bugune kadar yaptiklarimiz basarizsa once kendimizi sorgulamamiz lazim Bu son seneler herkes arastirmaci tarihci oldugunu ima ediyor sende bilgili olabilirsin ama sen eger vatanina hizmet etmek istiyorsan bence bos zaman kaybetmemelisin vede biran once nasil kendi alaninda en iyisi olursun ona bakmalisin. Somut bir ornek Kerkovian General Motorzun yuzde 15 ni bulunduruyor, axa yonetim baskanide bir ermeni Bunlarin ekonomik gucunu anlarsan onlar kadar olmadikca dedillerin sarki gibi gelir cunku kimse ilgilenmez vede toplum olusturamazsin cunku para cok onemli. Meslegini bilmiyorum bu arada
umarim anlatabilmisimdir... | |
|
| |
tugba
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 18:39 | |
| | |
|
| |
ipeksi
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 20:28 | |
| Devlet hakkinda yorum yapmam dememin nedeni korkmamdan degildi sadece söylediklerimde yanlislik olmasindan çekindim, bu konuda fazla bilgim oldugunu söylnemez çünkü. Neyse en azindan $unu söyleyebilirim, gordügüm ve duydugum kadariyla Türkiye'de devlet bir kaç senedir güzel i$ler çikartiyor, bunuda türkiye'de ya$ayanlar açik bir $ekilde söylüyorlar. Peki yeterlimi? Hayir, daha degi$ecek ve degi$tirilecek çoook $ey var, ve degi$mesi gereken birinci $ey sizce ne olabilir? ...türk vatanda$i..! Zihniyet degi$medikten sonra sen istedigin kadar ugra$, yanli$lar yapilmaya devam eder. yava$ yava$ degi$iyo gibi, ama daha yapacak çoook i$ var.. çok basit bir misal : sokaga tükürmek yasak diyosun, adam ali$mi$ tukurmeye, ben tukureyimde ba$kalari kurala uysun diyo, bir tane tukürükten bisey olmaz deyip tukuruyo. Neyse fazla uzatmaya gerek yok, degi$tirilecek çok $ey var hala diye dusunuyorum, buda benim kendi görüsüm tabiii.. | |
|
| |
Delikanli
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 21:53 | |
| Arkadasimiz Lanear yukarida son bolumde ki guc dengesinden ne kadar haberi var?
Ca de General Motors 193 milliards de dollars 15 % représente 29 milliards a peu près
Ca AXA 72 milliards d'euros
Ca d une entreprise de façades d'un turc en France En étant optimiste 1 millions d'euros
jte laisse constater le rapport de force, tu ne peu rien entreprendre tant que tu n'as pas la meme puissance financière c pa pour rien que je te dis excèle dans ton domaine en devenant la meilleur dan ton domaine
Sabirli olmazsan hep kaybedersin
Pour pouvoir adapter une attitude face à son environnement il faut d'abord connaitre l'environnement qui t'entoure et mieux cerner tes forces et faiblesses sinon tu sera vouer à vivre des échecs toute ta vie | |
|
| |
tugba
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA Mer 15 Nov - 22:04 | |
| cok derinlere daldiniz yaaaff | |
|
| |
Contenu sponsorisé
| Sujet: Re: BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA | |
| |
|
| |
| BU SESE KULAK VER, SESSIZ KALMA | |
|